Στόχοι και προσδοκίες από τη συνεργασία PHSSR στην Ελλάδα – Έναρξη της μελέτης στην Ελλάδα

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για την Ελλάδα της διεθνούς συνεργασίας Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR) που συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, με κεντρικό ομιλητή τον Καθηγητή Ηλία Μόσιαλο (LSE). Τα πρώτα ευρήματα για τη χώρα μας παρουσίασε ο επικεφαλής της μελέτης για την Ελλάδα Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας (i-hecon).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Μίνα Γκάγκα, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και η Ελπίδα Πάβη, Κοσμήτορας του  Τμήματος  Πολιτικών Υγείας του ΠΑ.Δ.Α. 

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής στο LSE, παρουσίασε τη νέα προσέγγιση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας ενώ ο George Wharton, Senior Lecturer στο LSE ανέλυσε τη μεθοδολογία της συνεργασίας PHSSR και περιέγραψε την εμπειρία από άλλες χώρες. Στη συνέχεια, ο Κώστας Αθανασάκης, που ηγείται της ελληνικής μελέτης, παρουσίασε τον σχεδιασμό για την Ελλάδα και τα οφέλη από τη συνεργασία PHSSR.

Την οπτική των εταίρων, τους λόγους συμμετοχής τους και τις προσδοκίες τους περιέγραψαν οι: Έλενα Χουλιάρα, AstraZeneca, Kelly McCain, WEF, και Enrico Bellini, Philips, ενώ τα οφέλη για τους ενδιαφερόμενους στη χώρα μας, το ΕΣΥ και τους ασθενείς, σχολίασαν οι  Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας και Νίκος Δέδες, Πρόεδρος  ΕΑΕ, αντίστοιχα.

Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας  για  το μέλλον της συνεργασίας PHSSR με ερωτήσεις από το κοινό και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Δείτε το βίντεο της Συνάντησης