Φιλίππου Δημήτρης

Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)

Ο Δημήτρης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1995. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική του Διατριβή το 2002 και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα».

Έλαβε τον τίτλο της Γενικής Χειρουργικής το 2006. Έχει εκπαιδευτεί και μετεκπαιδευτεί σε διάφορα κέντρα στην Ελλάδα, την Ελβετία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και Διετέλεσε Διευθυντής στο Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» στην Αίγινα, και της Κλινικής «Νέο Αθήναιο – Ευρωθεραπεία».

Έχει διδάξει σε διάφορες σχολές του ΕΚΠΑ και από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής Ανατομίας και Χειρουργικής Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, διδάσκοντας τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής. Πρόσφατα επιλέχθηκε και διορίστηκε Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και Εκτελεστικό Μέλος του ΚΕΣΥ.

Παρουσιάζει σημαντικότατο επιστημονικό έργο, πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, μετάφραση πολλών ιατρικών βιβλίων, και συγγραφή βιβλίων για ιατρούς αλλά και το ευρύ κοινό.