Παπαδημητρίου Ολύμπιος

Πρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε., Γενικός Διευθυντής, Novo Nordisk Ελλάς Ε.Π.Ε.

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή στη Novo Nordisk Ελλάς, τα τελευταία 14 χρόνια.

Άρχισε τη σταδιοδρομία του στον χώρο του φαρμάκου το 1990 ως επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρεία Wyeth, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Λίγους μήνες αργότερα μετακινήθηκε στην Schering AG Berlin, που έχει πλέον απορροφηθεί από την εταιρεία Bayer. Εκεί είχε διάφορες αρμοδιότητες ως επιστημονικός συνεργάτης αρχικά, και ως υπεύθυνος κανονιστικών υποθέσεων και υπεύθυνος προϊόντων αργότερα, γεγονός που τον οδήγησε να μεταφέρει την έδρα του στην Αθήνα.

Στο δυναμικό της Novo Nordisk Ελλάς εντάχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης το 1994, αφού μετοίκησε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους. Ωστόσο 6 χρόνια αργότερα επανήλθε στην Αθήνα αφού μετακινήθηκε στο τμήμα marketing του διαβήτη. Ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Novo Nordisk τον Δεκέμβριο του 2005.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Φ.Ε.Ε. στις δυο προηγούμενες τριετίες ενώ από τον Μάρτιο του 2018 βρίσκεται στη θέση του προέδρου του Σ.Φ.Ε.Ε.

Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει το Young Manager’s Program στο INSEAD ενώ μιλά την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Γεννήθηκε το 1964 στην Κατερίνη. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά.