Καινοτομία και έγκαιρες παρεμβάσεις οδηγούν στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας – Συνεδρία στο EHMA 2023

Καινοτομία και έγκαιρες παρεμβάσεις οδηγούν στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας – Συνεδρία στο EHMA 2023

Η διεθνής συνεργασία Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR) συμμετείχε σε συνεδρία στο ετήσιο συνέδριο της EHMAEuropean Health Management Association που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία στις 5-7 Ιουνίου 2023.

Το πάνελ ειδικών που αποτελείτο από τους Francesca Patarnello, Δρ Κώστα Αθανασάκη, Καθηγητή Scott Greer, Marco MarchettiEmmanouil Tsiasiotis, με συντονιστή τον Καθηγητή Americo Cicchetti, συζήτησε πρακτικές μεθόδους που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας απέναντι στις κρίσεις.

«Η καινοτομία και οι έγκαιρες παρεμβάσεις αποτελούν μερικούς από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας». Διερευνώντας πώς αυτό το συμπέρασμα από τη μελέτη της συνεργασίας PHSSR μπορεί να μεταφραστεί σε δράση και μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκαν ορισμένες σημαντικές προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η ανάγκη για:

  • εντοπισμό κοινών δεικτών της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας
  • ασφαλείς επενδύσεις και αποτελεσματική δρομολόγησή τους όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη
  • διατομεακή συνεργασία έτσι ώστε να προκύψουν καινοτόμες λύσεις.

 

Το πάνελ των ομιλητών αντάλλαξαν γνώσεις, παραδείγματα και λεπτομέρειες προγραμμάτων σε εξέλιξη και έδειξαν πως όταν «μεγάλα μυαλά συναντιούνται», ανακαλύπτουν νέους δρόμους για το μέλλον.

Φωτογραφικό Υλικό